Nieuws

Wegens de stakingsaanzegging zijn wij uitzonderlijk GESLOTEN op dinsdag 19 december. Materialen terugbrengen kan steeds via onze inleverbus. Bedankt voor uw begrip.

Het hele bibteam wenst jullie een gelukkig, gezond en vrolijk 2018. Dat het nieuwe jaar gevuld mag worden met uren kijk -en leesplezier. Ook in 2018 hebben wij heel wat in petto voor jullie: verhalenuurtjes, verhalen in 2 talen, opmerkelijke maandagen, Coderdojo's, ... De Digidokters staan ook in 2018 klaar voor jullie, de Kinder -en Jeugdjury maakt bekend welk boek zij het beste vonden, en de zaden -en stekjesbib trekt zich weer op gang.

Op donderdag 1 februari kan je in de bib terecht voor een avond vol poëzie en muziek! Rond kunst, literatuur, klassieke muziek en poëzie hangt vaak een zweem van ernst, zwaarmoedigheid of zelfs somberheid. Geen wonder dat tal van mensen die dingen soms “te moeilijk” vinden. Naar aanleiding van de poëzieweek selecteerde Carlos Theus een aantal luchtige gedichten die het nadrukkelijk van humor, spot en schaterlach moeten hebben.

Op woensdag 31 januari gaan we in de bib aan de slag met leuke gedichten in het kader van de Poëzieweek (25-31 januari). Kom naar de bib, leer meer over poëzie en speel met taal! De activiteit begint om 14u stipt. Kinderen van 6 tot 10 jaar zijn welkom. Reserveren is verplicht. Dat kan aan de balie, telefonisch (02/523 02 33 of 02/522 53 16) of via mail (kvandenberghe@anderlecht.brussels).

Op zaterdag 20 januari staan de Digidokters weer paraat! Van 10u30 tot 11u30 kan je terecht in de bib voor een workshop "Zoeken op het internet". Van 11u30 tot 13u30 is het vrij spreekuur met de Digidokters.