Bibliotheekweek 1 tot 18 oktober: Programma Verwendag

De bibliotheekweek loopt van 1 tot en met 18 oktober. Dit jaar zetten we onze 'Verborgen Parels' in de kijker. Verborgen Parels zijn boeken die zo goed zijn dat ze het verdienen om nog vaker te worden gelezen!

Vanaf 1 oktober kan jij deelnemen door uit de top 25 van verborgen parels je favoriete boek te kiezen! Van welk boek vind jij dat het meer aandacht verdient? De winnende boeken kan je tegen eind oktober gratis downloaden aan de hand van een app. Meer info vind je hier: www.verborgenparels.be

Maar dat is nog niet alles. Om onze bezoekers in de bloemetjes te zetten, organiseren wij op zaterdag 3 oktober van 10u tot 13u een verwendag! Er staan twee boeiende workshops op het programma:

1. Workshop 'Creatief Schrijven' (10u30-12u30): Dichter Ivo van Strijtem laat je kennismaken met de wondere wereld van de poëzie en geeft je tips om zelf aan de slag te gaan.Geen voorkennis nodig, alleen zin om te schrijven!
  2. Workshop 'Voorlezen aan Kinderen' (10u30-12u30): Drama-docente Katelijne Billet geeft praktische informatie over hoe je het best voorleest aan kinderen en wat hun verwachtingen zijn. Als je wil mag je zelf een boek of verhaal meebrengen!

Deze activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht, want het aantal deelnemers is beperkt! Dit kan aan de balie, telefonisch (02 522 53 16) of via mail (bibliotheek@anderlecht.brussels)

Leuk om te weten: doorlopend gratis ontbijt met koffiekoeken!