Coderdojo op 2 december

Leer alles over websites, games, apps en software en ga er onmiddellijk mee aan de slag. Schrijf je in voor de sessie van zaterdag 2 december (10u30-13u30) en krijg het programmeren onder de knie samen met vrijwilligers en leeftijdsgenoten! Van 7 tot 16 jaar. Kinderen onder de 12 jaar worden verwacht vergezeld te worden door een volwassene.

We gaan opnieuw aan de slag met Scratch: Logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren. Hierbij maakt de gebruikte programmeertaal zelfs niet uit. Scratch maakt het makkelijk om de logica van het programmeren te begrijpen door zijn speelse presentatie, die vergelijkbaar is met Legoblokjes. Je kan met Scratch allerlei games en verhaaltjes maken: ideaal om je creativiteit los te laten! Voor het Scratch-traject heb je geen voorkennis nodig. Het is dan ook een goed idee om hiermee te beginnen als je voor het eerst naar een Dojo komt. De andere trajecten gaan er vanuit dat je al een paar keer Scratch hebt gevolgd.

Inschrijven is verplicht. Dit kan via https://www.coderdojobelgium.be/nl. Daar klik je op de Dojo waarvoor je je wilt inschrijven: in dit geval Anderlecht op 2 december. Je krijgt een bevestigingsmail na inschrijving.

Opgelet! Kan je toch niet deelnemen, gelieve je dan terug uit te schrijven. De plaatsen zijn beperkt, en door je uit te schrijven geef je de kans aan iemand anders om wel deel te nemen.

UPDATE: De dojo van 2 december is VOLZET, maar je kan je nog inschrijven voor de WACHTLIJST! Wanneer iemand afzegt, word je dan op de hoogte gehouden!