Nieuws

Een jaarlijks onderhoud zorgt er voor dat de diensten van jouw bibliotheek op vrijdag 20 april, van 19.00-22.00 uur, en zaterdag 21 april, de hele dag, beperkt zijn.

Tijdens dit onderhoud kun je geen gebruik maken van internetcomputers in jouw bibliotheek. Je kunt ook Mijn Bibliotheek of de catalogus niet raadplegen op dat moment, of een reservatie maken. Je kan ook geen materialen verlengen of boetes afrekenen.

Je kunt wel boeken en andere materialen lenen of terugbrengen.

Vanaf nu staat er een deel van onze Nederlandstalige fictie in ons magazijn. Zoek je een klassieker, een grootletterboek of een minder bekend werk van een bepaalde auteur, maar vind je het niet tussen de rekken? Kijk dan even in onze catalogus. Staat het als aanwezig, maar staat er bij plaatskenmerk 'In magazijn (vragen aan personeel)'? Vraag het ons dan even, wij zullen het uit ons magazijn halen zodat je het kan uitlenen.

Hoeven we hem nog voor te stellen? Herman Brusselmans is een van de bekendste schrijvers van Vlaanderen. Zijn spraakmakende stijl en controversiële uitspraken maken van hem een markant figuur in de literaire wereld. Ter ere van zijn 60e verjaardag en de verschijning van zijn 75e (!) boek "Hij schreef te weinig boeken", is hij bij ons te gast. Hij wordt geïnterviewd door Claude Blondeel, kunstjournalist en cultuurmens in hart en nieren.

Op zaterdag 21 april komen de Digidokters naar de bib! Van 10u30 tot 11u30 kan je de workshop volgen "Online TV-programma's (her)bekijken". Van 11u30 tot 13u30 is het vrij spreekuur met de Digidokters.

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor de knotsgekke voorstelling door Audrey Dero! Laat je verrassen door de wervelende verhalen in het Frans en in het Nederlands, en laat je meevoeren door des petites verhalen voor grote oreilles! Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn welkom. Afspraak in de Franstalige bib van Anderlecht op woensdag 18 april om 14u stipt! Reserveren is verplicht.