Digidokters op 16 september

Het nieuwe Digidoktersseizoen gaat weer van start! We gooien het deze keer over een andere boeg: op zaterdag 16 september van 10u30 tot 11u30 kan je in de bib terecht voor een workshop "Werken in de Cloud". De workshop is met inschrijving. Van 11u30 tot 13u30 is het vrij spreekuur in de tijdschriftenhoek. 

Documenten en bestanden opslaan "in de cloud". Waarschijnlijk heb je er al eens over horen vertellen. Maar wat is dat dan "de cloud"? En wat zijn de voordelen van werken in de cloud?

In deze sessie leggen digidokters Nabil en Patrick uit wat "de cloud" is en op welke manier je er zelf mee aan de slag kunt. Een drietal gratis mogelijkheden (Dropbox, Google Drive, OneDrive) worden kort toegelicht. Op het einde van deze sessie ben je in staat om je voor een van de voorgestelde cloud-oplossingen te registreren en er zelf mee te gaan experimenteren.

Heb je een laptop, tablet of smartphone, dan kan je deze meebrengen. De uitleg duurt ongeveer 45 minuten, daarna is er nog 15 minuten tijd voor gerichte vragen.

Inschrijven kan via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnE7zNiQC44L__kQK0kMYC5H-lMeTeLkeHEuRQpU-VN4CCiQ/viewform

Tot dan!