Nieuws

In het kader van de Poëzieweek (31 januari tot 6 februari) houdt de bibliotheek een expo van gedichten in samenwerking met de Anderlechtse Muziekacademie. Astrid Haerens doceert er Schrijven aan acht bedreven volwassenen in Anderlecht. De lagere graad werkt onder leiding van Luc Frans aan knip -en plakpoëzie en de secundaire graad schrijft eigen gedichten.

De bibliotheek is dringend op zoek naar een vrijwilliger voor Bib Aan Huis! De bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van Anderlecht die zich niet naar de Nederlandstalige bibliotheek kunnen verplaatsen. De boeken worden geselecteerd door een medewerker van de bibliotheek, en de vrijwilliger begeeft zich 1x per maand naar de klant. Momenteel zijn dit 2 personen in Home van Hellemont te Anderlecht.

Zit je met vragen over je laptop, PC, tablet, smartphone of gsm? Kom dan gratis op "consultatie" bij onze Digidokters Patrick en Nabil! Kleine of grote vragen, vragen van beginners of gevorderden: de Digidokters staan je bij met raad en zoeken tot ze een oplossing voor je gevonden hebben. De Digidokters zijn aanwezig op zaterdag 19 januari van 10u30 tot 13u30. Inschrijven is hiervoor niet nodig.

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor een knotsgekke voorstelling door Ella Michiels! Laat je verrassen door de wervelende verhalen in het Frans en in het Nederlands, en laat je meevoeren door des petites verhalen voor grote oreilles! Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn welkom. Afspraak in de bib van Anderlecht op woensdag 16 januari om 14u stipt! Reserveren is verplicht.

Wij zijn gesloten op dinsdag 25 december en dinsdag 1 januari 2019. Boeken terugbrengen kan steeds via onze inleverbox. Fijne feestdagen!