Opmerkelijke Maandagen: Marcel de Schrijver

Auteur en Jettenaar Marcel de Schrijver zet zich al jaren in voor het behoud van het Brussels dialect. Sinds 1992 werkt hij aan een wetenschappelijk correct lexicon en aan de grammatica van het Brussels. Hij heeft al verschillende boeken over en in het Brussels geschreven en die vult hij tot op de dag van vandaag aan. Zo zorgt Marcel de Schrijver ervoor dat het Brussels dialect, de moedertaal van de échte "kiekefretter", niet verloren gaat. In september komt zijn nieuwe boek "'t Es on aa naa" uit.

Op maandag 18 september komt Marcel de Schrijver naar de bibliotheek! De lezing begint om 19u30.

Deze lezing is een samenwerking met Be.Brusseleir, een vereniging die streeft naar het voortbestaan van het Brussels dialect. Misschien doet deze introductie in het Brussels dialect je goesting krijgen om in het voorjaar Brussels te leren tijdens de conversoesetoefels die Be.Brusseleir in onze bib zal organiseren!

Tegelijk met deze lezing start ook de tentoonstelling "Brussel in de strip" ism VTB-Kultuur.

De lezing en de tentoonstelling zijn gratis! Reserveer wel tijdig want de plaatsen zijn beperkt. Dit kan aan de balie, telefonisch (02/523 02 33 of 02/522 53 16) of via mail (bibliotheek@anderlecht.brussels).