Schrijf mee aan Brussel: Wikipedia Schrijfweek in april

Hou je van Brussel? Doe dan mee aan de Wikipedia Schrijfweek Brussel. Van 4 tot 17 april 2016.

De Wikipedia Schrijfweek is een week waarin gebruikers van Wikipedia zich richten op een bepaald land. Ze schrijven gezamenlijk over onderwerpen die hen interesseren en die te maken hebben met dat land. Maar er zijn themagerichte en lokale versies van de Schrijfweek. En van 4 tot en met 17 april 2016 is er een Schrijfweek over Brussel.

De Brusselse bibliotheken en UiTinBrussel organiseren een reeks schrijfsessies om de achterstand van Nederlandstalige informatie over aan Brussel gerelateerde onderwerpen op Wikipedia weg te werken. Thema’s genoeg: literatuur, architectuur, kunst, muziek, wetenschap, erfgoed...

De schrijfsessies vinden plaats in de volgende bibliotheken:

dinsdag 5 aprilvan 14.00 tot 19.00 uurbibliotheek Koekelberg
woensdag 6 aprilvan 14.00 tot 17.00 uurbibliotheek Koekelberg
donderdag 7 aprilvan 10.00 tot 13.00 uurbibliotheek Jette
donderdag 7 aprilvan 10.00 tot 15.00 uurbibliotheek Sint-Pieters-Woluwe
zaterdag 9 aprilvan 10.00 tot 13.00 uurbibliotheek Muntpunt
maandag 11 aprilvan 14.00 tot 19.00 uurbibliotheek Koekelberg
dinsdag 12 aprilvan 12.00 tot 17.00 uurbibliotheek Anderlecht
donderdag 14 aprilvan 10.00 tot 13.00 uurbibliotheek Jette

De schrijfsessies zijn laagdrempelige events waar iedereen die Nederlands kent met plezier aan kan deelnemen. Er is een ervaren wikipediaan in de buurt om je te helpen. Bij voorkeur breng je je eigen laptop mee. Wifi is aanwezig in de deelnemende bibliotheken.

Meer informatie en inschrijven.

Om je voor te bereiden kun je alvast het videofilmpje "Hoe schrijf ik een artikel voor Wikipedia?" bekijken.

Laat zien dat je van Brussel houdt! Schrijf mee aan Brussel!