Tentoonstelling "Brussel in de strip"

Van 18 september tot en met 14 oktober kan je in de bib terecht voor de tentoonstelling "Brussel in de strip". Brussel is de hoofdstad van het Europese stripverhaal. De negende kunst is er alom tegenwoordig. Denk aan de vele stripmuren, stripspeciaalzaken en natuurlijk het Belgisch stripmuseum.

Vele beroemde tekenaars zijn in Brussel geboren of werkten er. Het verbaast dan ook niet dat Brussel in heel wat stripverhalen het decor is voor spannende avonturen. Ontdek zelf hoe Brussel wordt afgebeeld: realistisch of net niet, hoe oude wijken voor eeuwig verder leven in de strip, of hoe de strip de geheime kanten van Brussel blootlegt.

Geniet van de overrompelende schoonheid van de Grote Markt, of krijg kippenvel bij de halsbrekende toeren van Suske en Wiske aan de toren van het. Laat je verrassen door het Brussel van de jaren ’50 of de romantische aanblik van Brussel bij nacht. Spring opzij voor de snelheidsduivels in de binnenstad of voor de vallende stenen bij een ontploffing van de koepel van het justitiepaleis.

Kortom, stap in de Brusselse avonturen van je helden en ontdek met hen gekende en minder gekende plekjes van Brussel. Ontdek Brussel zoals je de stad nog nooit zag.

Vrooooaarrr … kom snel naar de tentoonstelling en waaaaoaooh … geniet er van!

Alle info op www.vtbKultuur.be

Brussel in de strip is een initiatief van vtbKultuur en de bibliotheek Anderlecht met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de stichting Marc Sleen.