#vriendenvandebib met de burgemeester van Anderlecht

De bib lanceert #vriendenvandebib! Elke maand brengen we een vriend van de bib in de kijker met zijn of haar favoriet boek.

Het startschot wordt gegeven door niemand minder dan Éric Tomas, burgemeester van Anderlecht. Dhr. Tomas is een man met een hart voor Anderlecht:

"Als kind speelde ik graag in de omgeving van de Luizenmolen in Anderlecht. Toen in 1955 de Luizenmolen uit het landschap van Anderlecht verdween, brak mijn hart. Jaren later besloot ik samen met andere Anderlechtse vrienden de vzw "Luizenmolen-Anderlecht" op te richten. Deze vzw had als doel om alle herinneringen en documenten over de Luizenmolen te verzamelen om de geschiedenis van de verdwenen molen zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven... en om de Luizenmolen herop te bouwen! In mei 1999 was het dan zover: de wieken van de herrezen molen draaiden opnieuw. Ik kon eindelijk weer genieten van dit stukje ongerepte natuur te Neerpede! Het is één van mijn verwezenlijkingen waar ik het meeste trots op ben. Dit boek over de Luizenmolen van Anderlecht is dan ook mijn favoriet, en kreeg een speciaal plekje in mijn boekenkast."

"De Luizenmolen van Anderlecht" is beschikbaar in de bib!

Elke maand publiceren we een #vriendenvandebib op onze Facebookpagina. Benieuwd naar meer? Volg ons op https://www.facebook.com/bibliotheekanderlecht/!