#vriendenvandebib met Eva De Baerdemaeker

Een nieuwe maand, een nieuwe #vriendenvandebib! Deze maand is het de beurt aan de ravissante Eva De Baerdemaeker van Cultureghem. Haar favoriete boek is "De god van kleine dingen" van Arundhati Roy. Hieronder legt ze uit waarom:
 
"De god van kleine Dingen is voor mij een ontdekking geweest. Het was mijn eerste Indische auteur. De manier waarop de schrijfster met de taal omgaat (ik lees het liefst in het Engels) was zo verrassend. Het leek alsof ze het Engels opnieuw had uitgevonden, om het beter in de monden en hoofden van de personages te laten klinken. Ondanks de keiharde thematiek van het verhaal (oa kastensysteem), druipt het boek ook van de meest zachte vorm van liefde.
 
Roy is ook na dit boek een heldin gebleven door mij. De wijze waarop ze met haar laatste teksten de huidige Indische samenleving aan de kaak stelt, haar eenvoudige, maar genuanceerde visie op de maatschappij waar ze deel van uitmaakt, helpt ons als buitenstaander een realistisch beeld te krijgen van haar thuisland.
 
Ik heb enorm veel respect voor haar engagement en haar niet aflatende poging om als schrijver te wegen op een onrechtvaardig beleid."
 
Je kan het boek vinden in de bib. Snel zijn is de boodschap!