#vriendenvandebib met Schepen Elke Roex!

Een nieuwe maand, een nieuwe #vriendenvandebib! Deze maand is het de beurt aan Elke Roex, schepen van o.a. de Nederlandstalige bibliotheek in Anderlecht!

Haar favoriet boek is Haruki Murakami's "De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren". Hieronder legt ze uit waarom:

"Het boek 'De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren' boeide me van de eerste tot de laatste pagina. In een heel zuivere schrijfstijl, zonder veel franjes, word je meegesleept in een schokkend verhaal van een jongen die door zijn vrienden om een onbekende reden in de steek wordt gelaten. De feiten zijn schokkend en wellicht heel ver van de realiteit van velen onder ons, maar de gevoelens die naar boven komen van uitsluiting, onbegrip, de zoektocht naar vriendschap en liefde zijn toch zo herkenbaar. Het beschrijft op een voor mij althans perfecte manier hoe adolescentenjaren vol twijfel kunnen zijn. Ik sloeg het boek open, las en hield pas op als het helemaal uit was!"

Klinkt goed, nietwaar? Je vindt het boek in de bib!

#HONY #ElkeRoex #Anderlecht #BibliotheekAnderlecht #BrusselseBibliotheken