Nieuws

Ah, zomer – wat is het leven toch vurrukkulluk! Tijd om te lezen, aan zee met de ellebogen in het zand of op een rustig leesplekje in de hoofdstad. Tijd om te reizen, naar de vuurtoren van een superbe kuststad of over de bergen langs ongebaande paden.

Op zaterdag 23 juni vanaf 13u organiseert de bib in samenwerking met de Koer een tweedehands boekenmarkt voor particulieren, uitsluitend voor tweedehands boeken, CD's, DVD's en strips. Heb je een uitpuilende boekenkast? Heb je nog veel DVD's liggen op zolder? Kom je tweedehands boeken, CD's, DVD's en strips verkopen voor de kerk van Sint-Guido! Wij voorzien een standplaats van maximum 4m op 3m, de rest breng je zelf mee (tafels, stoelen, parasols, beschermzeilen, etc).

Wil je in alle rust je examens voorbereiden en studeren in de bib? Dat kan nu ook buiten onze openingsuren van 30 mei tot en met 30 juni 2018! Opgepast: reserveren is verplicht! Alleen individuele studeerplekken worden voorzien, er worden geen groepjes toegelaten. Tijdens de gewone openingsuren vragen we aan iedereen om de stilte te bewaren.

Heb je vragen over je laptop, tablet, iPad of smartphone? Digidokter Nabil staat voor je klaar om al je digi-problemen op te lossen! Ben je een digi-leek of een gevorderde ICT-gebruiker? Iedereen is welkom! Onze Digidokter zal alles in het mogelijke stellen om je te helpen. Kom dus op “consultatie” bij de Digidokter op zaterdag 16 juni van 10u30 tot 13u30 in de bib!

Op zaterdag 30 juni van 10u30 tot 12u30 kan je in de bib een workshop herboristerie volgen. Maak je eigen fruitige lippenbalsem, zeepblokjes of honingzalf, allemaal met natuurlijke producten en leer hoe planten en kruiden gebruikt kunnen worden voor lichaamsverzorging. En allemaal eenvoudig om thuis zelf te maken! Herboriste Gerlinde leert ons de basiskneepjes van het vak.