zoeken.anderlecht.bibliotheek.be

Op zaterdag 20 oktober wordt officieel de nieuwe zoekmachine voor de Brusselse bibliotheken voorgesteld. Via deze zoekmachine kan je niet alleen zoeken in de collecties van je lokale bibliotheek, maar ook in de collecties van alle Nederlandstalige Brusselse openbare bibliotheken samen en zelfs in heel Vlaanderen.

Bibliotheekportaal heet de nieuwe zoekmachine en je vindt er een schat aan informatie: over de collectie van de bibliotheken, boekbesprekingen, flapteksten, covers, websites en persartikelen. Verder kan je doorklikken naar meer informatie op Wikipedia. Met de lees- en luistertips van LibraryThing en Last FM ontdek je nieuwe lectuur en muziek. En UiT in Vlaanderen geeft je tips over expo’s, concerten en evenementen die aansluiten bij je zoekopdracht.

Het project is een samenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie, het bibliotheeksteunpunt Bibnet, de Vlaamse overheid en de vijf Vlaamse provincies.

De bibliotheekmedewerkers maken je graag wegwijs in deze nieuwe zoekmachine! Vraag er naar bij je volgende bibliotheekbezoek!!

Klik HIER en maak kennis met bibliotheekportaal!!