Doe mee aan onze enquête!  Onder de deelnemers verloten we 5 boekencheques!!

KLIK HIER

Poëzieweek: expo gedichten

In het kader van de Poëzieweek (31 januari tot 6 februari) houdt de bibliotheek een expo van gedichten in samenwerking met de Anderlechtse Muziekacademie. Astrid Haerens doceert er Schrijven aan acht bedreven volwassenen in Anderlecht. De lagere graad werkt onder leiding van Luc Frans aan knip -en plakpoëzie en de secundaire graad schrijft eigen gedichten.

Gezocht: vrijwilliger

De bibliotheek is dringend op zoek naar een vrijwilliger voor Bib Aan Huis! De bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van Anderlecht die zich niet naar de Nederlandstalige bibliotheek kunnen verplaatsen. De boeken worden geselecteerd door een medewerker van de bibliotheek, en de vrijwilliger begeeft zich 1x per maand naar de klant. Momenteel zijn dit 2 personen in Home van Hellemont te Anderlecht.

Digidokters: zaterdag 19 januari

Zit je met vragen over je laptop, PC, tablet, smartphone of gsm? Kom dan gratis op "consultatie" bij onze Digidokters Patrick en Nabil! Kleine of grote vragen, vragen van beginners of gevorderden: de Digidokters staan je bij met raad en zoeken tot ze een oplossing voor je gevonden hebben. De Digidokters zijn aanwezig op zaterdag 19 januari van 10u30 tot 13u30. Inschrijven is hiervoor niet nodig.

Verhalen in 2 talen: woensdag 16 januari

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor een knotsgekke voorstelling door Ella Michiels! Laat je verrassen door de wervelende verhalen in het Frans en in het Nederlands, en laat je meevoeren door des petites verhalen voor grote oreilles! Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn welkom. Afspraak in de bib van Anderlecht op woensdag 16 januari om 14u stipt! Reserveren is verplicht.

Sluitingsdagen december

Wij zijn gesloten op dinsdag 25 december en dinsdag 1 januari 2019. Boeken terugbrengen kan steeds via onze inleverbox. Fijne feestdagen!

Digidokters: zaterdag 15 december

Zit je met vragen over je laptop, PC, tablet, smartphone of gsm? Kom dan gratis op "consultatie" bij onze Digidokters Patrick en Nabil! Kleine of grote vragen, vragen van beginners of gevorderden: de Digidokters staan je bij met raad en zoeken tot ze een oplossing voor je gevonden hebben. De Digidokters zijn aanwezig op zaterdag 15 december van 10u30 tot 13u30. Inschrijven is hiervoor niet nodig.

Verhalen in 2 talen: woensdag 12 december

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor een knotsgekke voorstelling door Françoise Van Innis! Laat je verrassen door de wervelende verhalen in het Frans en in het Nederlands, en laat je meevoeren door des petites verhalen voor grote oreilles! Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn welkom. Afspraak in de Franstalige bibliotheek, op woensdag 12 december om 14u stipt!

Verhalenuurtje: woensdag 5 december

Het volgend verhalenuurtje vindt plaats op woensdag 5 december, om 14u stipt. Kom langs voor spannende, grappige, ontroerende of leuke verhaaltjes! In de bibliotheek zijn massa's voorleesboekjes en Kamishibaïverhalen. De verhalenverteller ontdekt deze samen met jou en je kinderen. Geschikt voor kinderen van 3 tot 9 jaar.