Doe mee aan onze enquête!  Onder de deelnemers verloten we 5 boekencheques!!

KLIK HIER

Verhalen in 2 talen: woensdag 17 oktober

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor een knotsgekke voorstelling door Ludwine Deblon! Laat je verrassen door de wervelende verhalen in het Frans en in het Nederlands, en laat je meevoeren door des petites verhalen voor grote oreilles! Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn welkom. Afspraak in de Franstalige bibliotheek, op woensdag 17 oktober om 14u stipt!

Verhalenuurtje: woensdag 3 oktober

Het eerste verhalenuurtje van het nieuwe schooljaar vindt plaats op woensdag 3 oktober, om 14u stipt. Kom langs voor spannende, grappige, ontroerende of leuke verhaaltjes! In de bibliotheek zijn massa's voorleesboekjes en Kamishibaïverhalen. De verhalenverteller ontdekt deze samen met jou en je kinderen. Geschikt voor kinderen van 3 tot 9 jaar.

Kinder- en jeugdjury in oktober van start

Ken je de Kinder- en Jeugdjury al? De jury is tussen de 8 en 12 jaar, en houdt van lezen, lezen, en euh.. LEZEN!! Zij gaan dit schooljaar 8 boeken lezen en bespreken in de bibliotheek. Op het einde mogen ze stemmen op hun favoriet! Zie je dat ook zitten en wil je in onze jury zetelen? Hou je van lezen, ben je tussen 8 en 12 jaar en ga je graag het engagement aan? Schrijf je dan snel in!

Verhalen in 2 talen: woensdag 19 september

Oortjes gepoetst? Oogjes goed open? Dan ben je helemaal klaar voor een knotsgekke voorstelling door Veerle Ernalsteen! Laat je verrassen door de wervelende verhalen in het Frans en in het Nederlands, en laat je meevoeren door des petites verhalen voor grote oreilles! Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn welkom. Afspraak in de bib van Anderlecht op woensdag 19 september om 14u stipt! Reserveren is verplicht.

Jaarmarkt Anderlecht: bibliotheek gesloten

De bibliotheek zal door de jaarmarkt in Anderlecht gesloten zijn op dinsdag 18 september. Materialen terugbrengen kan steeds via onze inleverbox.

Digidokters: zaterdag 15 september

Zit je met vragen over je laptop, PC, tablet, smartphone of gsm? Kom dan gratis op "consultatie" bij onze Digidokters Patrick en Nabil! Kleine of grote vragen, vragen van beginners of gevorderden: de Digidokters geven je altijd raad, en zoeken tot ze een oplossing voor je gevonden hebben.

De Digidokters zijn aanwezig op zaterdag 15 september van 10u30 tot 13u30. Inschrijven is hiervoor niet nodig.

"Wido van Anderlecht": woensdag 12 september

Op woensdag 12 september eren we in Anderlecht Sint-Guido, de heilige beschermheer van de veestapel. Daarom kan je die dag een Sint-Guidorondleiding volgen door de Sint-Guidokerk en de crypte, kinderen kunnen meedoen aan het Stadsgeheimenspel, en 's avonds kan je de boekvoorstelling bijwonen van Herman Loris.

Verhalenuurtje: woensdag 5 september

Het eerste verhalenuurtje van het nieuwe schooljaar vindt plaats op woensdag 5 september, om 14u stipt. Kom langs voor spannende, grappige, ontroerende of leuke verhaaltjes! In de bibliotheek zijn massa's voorleesboekjes en Kamishibaïverhalen. De verhalenverteller ontdekt deze samen met jou en je kinderen. Geschikt voor kinderen van 3 tot 9 jaar.