Doe mee aan onze enquête!  Onder de deelnemers verloten we 5 boekencheques!!

KLIK HIER

1 stad, 19 boeken

Ah, zomer – wat is het leven toch vurrukkulluk! Tijd om te lezen, aan zee met de ellebogen in het zand of op een rustig leesplekje in de hoofdstad. Tijd om te reizen, naar de vuurtoren van een superbe kuststad of over de bergen langs ongebaande paden.

Tweedehands boekenmarkt voor particulieren: zaterdag 23 juni

Op zaterdag 23 juni vanaf 13u organiseert de bib in samenwerking met de Koer een tweedehands boekenmarkt voor particulieren, uitsluitend voor tweedehands boeken, CD's, DVD's en strips. Heb je een uitpuilende boekenkast? Heb je nog veel DVD's liggen op zolder? Kom je tweedehands boeken, CD's, DVD's en strips verkopen voor de kerk van Sint-Guido! Wij voorzien een standplaats van maximum 4m op 3m, de rest breng je zelf mee (tafels, stoelen, parasols, beschermzeilen, etc).

Kom studeren in de bib

Wil je in alle rust je examens voorbereiden en studeren in de bib? Dat kan nu ook buiten onze openingsuren van 30 mei tot en met 30 juni 2018! Opgepast: reserveren is verplicht! Alleen individuele studeerplekken worden voorzien, er worden geen groepjes toegelaten. Tijdens de gewone openingsuren vragen we aan iedereen om de stilte te bewaren.

De Digidokter: zaterdag 16 juni

Heb je vragen over je laptop, tablet, iPad of smartphone? Digidokter Nabil staat voor je klaar om al je digi-problemen op te lossen! Ben je een digi-leek of een gevorderde ICT-gebruiker? Iedereen is welkom! Onze Digidokter zal alles in het mogelijke stellen om je te helpen. Kom dus op “consultatie” bij de Digidokter op zaterdag 16 juni van 10u30 tot 13u30 in de bib!

Workshop herboristerie: zaterdag 30 juni

Op zaterdag 30 juni van 10u30 tot 12u30 kan je in de bib een workshop herboristerie volgen. Maak je eigen fruitige lippenbalsem, zeepblokjes of honingzalf, allemaal met natuurlijke producten en leer hoe planten en kruiden gebruikt kunnen worden voor lichaamsverzorging. En allemaal eenvoudig om thuis zelf te maken! Herboriste Gerlinde leert ons de basiskneepjes van het vak.

Workshop plantenhanger in macramé: woensdag 27 juni

Op woensdag 27 juni om 14u kan je in de bib een workshop macramé volgen! Met wat touw knoop je een decoratieve plantenhanger. Voor iedereen met handige vingers! De workshop is gratis, maar reserveren is aangeraden. Dat kan telefonisch (02/523 02 33 of 02/522 53 16) of via e-mail (bibliotheek@anderlecht.brussels).

Creatief potten -en plantenatelier: woensdag 27 juni

Een zaadje, een plantje, het zonnetje, de regen,... Hoe kan ik er voor zorgen dat de natuur zijn gang kan gaan en hoe kunnen we deze op een inventieve manier verfraaien? Een creatief atelier waar kinderen originele pot -en plantattributen leren maken. Afspraak op woensdag 27 juni om 14u!

Boekenbazaar: zaterdag 23 juni

Op zaterdag 23 juni vanaf 13u houdt de bibliotheek een Boekenbazaar tijdens het openingsfeest van Zomer op de Koer! Wij zullen er tweedehands boeken, DVD's en strips verkopen voor een spotprijsje. Afspraak op de Koer aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Anderlecht!

Opgelet: de bibliotheek sluit die dag om 13u!